Babymassage

Gedurende twee individuele lessen bij mij in de praktijk of bij jullie thuis, begeleid ik je in de verbondenheid van het masseren van je kindje.

Waarom baby massage?
Naast knuffelen, wiegen en voeden kan de liefdevolle aanraking door middel van babymassage van onschatbare waarde blijken bij de ontwikkeling van je kind.

Babymassage is een leuke en intensieve manier om contact te maken met je baby. Baby's zijn heel ontvankelijk voor huidcontact en laten zich hierdoor geruststellen.

Babymassage geeft rust en ontspanning waardoor je baby regelmatiger slaapt. Het huilpatroon kan doorbroken worden, darmkrampjes verminderen en bovendien verzorgt en stimuleert de massage de gevoelige baby huid.

Een les duurt ongeveer één uur en is geschikt voor baby's vanaf 6 weken tot 9 maanden. Totale kosten voor beide lessen: €80,00 inclusief een flesje massage olie.


Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap is massage mogelijk, hoewel het aan te raden is tijdens de eerste 12 weken van de zwangerschap nog geen gebruik te maken van massage. In deze periode is de bevruchting net een feit en de embryo is nog zeer teer en fijngevoelig. Na deze periode is er voldoende ontwikkeling van het ongeboren kind om je te kunnen masseren.

Meestal is de zwangerschap een periode van vreugde, maar dat geldt helaas niet voor iedereen. Sommige vrouwen krijgen last van hun rug, schouders en bekken vanwege een combinatie van druk die op de banden en spieren komt te liggen en veranderingen in het hormonale systeem.

Massage draagt er toe bij dat de zwangerschap een plezierige tijd is waarbij zowel moeder als kind kunnen genieten van deze periode.

Als je buik nog niet te zwaar is kun je gebruik maken van een hydromed massage en anders lig je wisselend eerst op de ene en vervolgens op de andere zij (stabiele zijligging) met een comfortabel kussen onder je hoofd.