massagebehandelingen
massagebehandelingen

Behandelingen en Massage

Mijn benadering is persoonlijk en doelgericht, waarbij situaties in vertrouwen worden besproken. Iedere sessie zal maximaal 1,5 uur duren. Het totale aantal sessies zal afhangen van de aard van de klacht(en) en uw persoonlijke omstandigheden.
Per keer bekijk ik wat voor u op dit moment het beste is en kan er voor kiezen om verschillende onderdelen van behandelingen tot een -  voor u - uniek geheel te combineren.

Bijzondere massages

Arm - en handmassage

Onze armen en handen zijn instrumenten die we voor duizend en één dingen gebruiken. Of ze nu emoties uitdrukken, een zware tas dragen, een kind op de arm nemen, schroeven indraaien tijdens het klussen….. de hele dag door assisteren ze ons bij wat we maar willen. Het is dan ook weldadig om ze 'uit handen te geven' en ze te laten ontspannen wanneer de spieren overbelast dreigen te raken.
<<< terug naar het overzicht

Beenmassage

(voor - en achterkant, evt. gecombineerd met de billen) Als je veel moet staan voor je werk, een dag gewinkeld hebt of een flinke wandeling hebt gemaakt, dringt het pas tot je door hoe moe benen en voeten kunnen zijn. Benen en voeten brengen ons steeds waar we maar willen. Ons hele lichaam wordt gedragen door onze voeten. Van een massage aan je benen en voeten kun je echt bijkomen!
<<< terug naar het overzicht

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage maakt het onderhuidse verkleefde weefsel weer los, waardoor een storing kan verdwijnen. Deze massagevorm berust op het beïnvloeden van de inwendige organen, spieren, gewrichtskapsels en bloedvaten. Door massage van de zogenaamde bindweefselzônes (gelegen op/onder de huid) wordt het hiermee corresponderende lichaamsdeel beïnvloed. Alle inwendige organen en andere delen van het lichaam hebben een projectiegebied op het bindweefsel vlak onder dat specifieke deel van de huid.
<<< terug naar het overzicht

Buikmassage

De buik is het meest kwetsbare deel van het lichaam. Onze maag en darmen verwerken niet alleen ons voedsel maar ook alle emotionele indrukken van buitenaf. En vooral als er dingen spelen waar je letterlijk je buik van vol hebt kan dit leiden tot een scala van klachten: een opgeblazen gevoel, constipatie, buikkramp, (te) veel darmgassen (winden), enz. De olie die ik bij deze massage gebruik is verrijkt met 6 zuivere etherische oliën die rustgevend en krampstillend werken (o.a. dille, koriander, venkel).
<<< terug naar het overzicht

Cranio Sacraal behandeling

(volgens het 10 stappen protocol van John Upledger)

Een cranio-sacraal behandeling nodigt het lichaam uit weer zo veel mogelijk te gaan functioneren zoals het bedoeld is en het stimuleert het zelfherstellend vermogen. Door zachte aanraking onderzoekt de behandelaar de spanningen in het bindweefsel en bij iedere behandelingsstap neemt de behandelaar zo plaatselijke spanningen in het bindweefsel waar en probeert die te ontspannen.

meer informatie
Bij Cranio-Sacraaltherapie worden niet de ziektesymptomen op zichzelf behandeld, maar vindt behandeling plaats van de gehele mens.

Misschien voel je tijdens de behandeling in bepaalde gebieden warmte of kou, spanning of ontspanning of komen er herinneringen boven, die gepaard kunnen gaan met het loskomen van emotionele gevoelens. Sleutelwoorden hierbij zijn begrip, respect en aandacht van de behandelaar. Deze zal je aanbieden om te praten over datgene wat je waarneemt en voelt. Je bepaalt altijd zelf of je daarover wilt praten of niet. De behandelaar heeft de rol van begeleider.

Het Cranio-Sacraal systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies dat daaromheen zit (dura mater) en het hersenvocht dat tussen die twee vloeit. Het geheel wordt omgeven en beschermd door de botten van schedel (Cranium) en wervelkolom tot onder aan je heiligbeen (Sacrum).

Binnen dit systeem bevindt zich ook het zenuwstelsel. De hoeveelheid hersenvocht neemt via een ritmisch pompsysteem regelmatig toe en af, waardoor drukverschillen ontstaan. Deze drukverschillen veroorzaken de ritmische beweging van het hersenvlies en daardoor de beweging van de schedelbeenderen. We noemen dit het Cranio-Sacraal ritme, welke een ervaren behandelaar overal op het lichaam kan voelen. Het ritme geeft de behandelaar informatie over het functioneren van het Cranio-Sacraal systeem.

We kunnen dit ritme beschouwen als de 'ademhaling' van het zenuwstelsel. Dit stelsel regelt de werking van alles wat er in het lichaam gebeurt. Het Cranio-Sacrale ritme is daarmee, naast de ademhaling en de hartslag, de derde primaire levensfunctie van het lichaam. De behandelaar zal werken aan het optimaliseren van de elasticiteit en ruimte binnen de schedelbeenderen en de overige delen van het Cranio-Sacrale systeem. Daartoe zal de behandelaar in het ritme meegaan en een lichte druk op het systeem uitoefenen. Op deze manier wordt het lichaam uitgenodigd zich te ontspannen en ruimte te scheppen.

Elk lichaam heeft een zelfgenezend vermogen, wat heel goed zichtbaar is bij bijvoorbeeld een wondje. Normaal gesproken zorgt het lichaam er zelf voor dat dit wondje weer heelt. Maar door bijvoorbeeld een ongeluk, ziekte, een operatie, stress of verkeerde voeding kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam verzwakt zijn, waardoor het hulp nodig heeft om van de klachten af te komen. John Upledger ontwikkelde hiertoe een 'tien stappen protocol'.
<<< terug naar het overzicht

Energetische massage

Het is een zachte polariserende massage met veel strijkingen (effleurages) meestal van het hoofd af in de richting van de voeten.
<<< terug naar het overzicht

Gewrichtsmassage

Een behandeling van de gewrichten van de armen (schouder, elleboog, pols) en benen (heup, knie, enkel) met behulp van passieve lichaamsbewegingen waarbij je je ledematen ‘uit handen geeft’ en toevertrouwd aan de handen van de behandelaar, gevolgd door lange en korte massage strijkingen met arnica olie in de vorm van het lemniscaat, symbool voor de oneindigheid. Een zachte, helende massage die je moet voelen om deze als massage te herinneren.
<<< terug naar het overzicht

Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is een zachte, diepwerkende behandelmethode, waarbij je gekleed op de massagetafel ligt en in een wiegende beweging wordt gebracht. Soms zijn deze bewegingen klein en subtiel, dan weer krachtiger. Het geheel nodigt je uit tot diepe ontspanning en loslaten.
<<< terug naar het overzicht

Rug - nek - schouder massage

Veel mensen hebben last van een pijnlijke nek of schouders. Dit kan komen doordat ze te lang achter elkaar doorwerken waardoor spanningen en stress zich daar vastzetten. Maar ook opgekropte boosheid of verdriet worden onmiddellijk voelbaar in dit gebied. Een massage kan in alle opzichten een verlichting zijn.
<<< terug naar het overzicht

Voetreflexzonemassage

Bij voetreflexzonemassage wordt gebruik gemaakt van reflexpunten op de voeten. Organen, zenuwen en klieren kunnen op deze manier positief be´nvloedt worden. Door het masseren van deze gebieden kan op natuurlijke wijze de genezing van allerlei kwalen worden bevorderd. Voetreflexzonetherapie is een eeuwenoude geneeswijze. De vroegere Egyptenaren (2500 v. C. ) waren al bekend met de heilzame werking van voetmassages. Ook zijn er bewijzen gevonden dat voetreflexologie in Noord-Amerikaanse indianenstammen werd toegepast.
meer informatie
Op de voeten bevinden zich gebieden (reflexzones) die corresponderen met alle organen en andere delen van het lichaam. Door deze reflexzones met duim en vingers te bewerken (masseren) worden de huid en de onderliggende structuren geprikkeld. Op deze manier wordt invloed uitgeoefend op de lichaamsgebieden die met deze zones in verbinding staan en dit maakt dat het natuurlijke evenwicht in het hele lichaam weer in balans kan komen en herstellen.

Reflexzonetherapie is erop gericht deze stagnaties in het lichaam op te heffen, zodat de energie weer vrij kan circuleren. De therapie ondersteunt onze gezondheid, helpt bij geestelijke en lichamelijke klachten en geeft verlichting bij stress en spanning.

Het ontspannende effect van deze behandelmethode brengt lichaam en geest zo tot rust, dat de onderliggende oorzaak van de klacht(en) gedurende de behandeling als het ware vanzelf naar boven kan komen.
<<< terug naar het overzicht


Bijzondere massages

Hydromed massage

is afkomstig uit Engeland. Bij deze massagevorm ligt u in rugligging op één of twee warmwaterkussens. De temperatuur van het water in deze kussens is ca. 45 graden. Bij een hydromed massage kan het gehele lichaam worden gemasseerd terwijl u comfortabel op uw rug ligt. Een ander groot voordeel is dat door de aangename warmte de spieren beter kunnen ontspannen. Hierdoor kunnen de diepere spierlagen eenvoudiger en beter worden gemasseerd. Een hydromed massage kan hierdoor effectiever zijn dan een traditionele ontspanningsmassage.
In principe is deze massagevorm voor iedereen geschikt. Bijzonder geschikt is deze massage voor zwangeren en voor mensen die, om wat voor reden dan ook, het niet prettig vinden om op hun buik te liggen tijdens een massage.
<<< terug naar het overzicht


Stoelmassage op locatie

massageStoelmassage is een korte (20 minuten), ontspannende en activerende drukpuntmassage van de rug, nek, schouders, armen, handen, heupen en het hoofd en wordt gegeven op een speciaal voor deze vorm van massage ontwikkelde ergonomische stoel . Er wordt geen olie gebruikt en de massage wordt over de kleding heen gegeven. Na de massage voelt u zich ontspannen en verfrist, doordat de bloedsomloop wordt gestimuleerd en de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de hersenen toeneemt.

Tarieven op aanvraag.

meer informatie
Stoelmassage is een preventieve vorm van massage die bijvoorbeeld vastzittende schouders, een stijve nek en hoofdpijn helpen voorkomen. Bij regelmatige behandeling verminderen stress en vermoeidheid.

Stoelmassage is de meest veelzijdige vorm van lichaamswerk die momenteel beschikbaar is. Aangezien het wordt toegepast op zittende klanten, met de kleding aan, kan iedereen bijna overal van een stoelmassage genieten. De vorm van de stoelmassage die u krijgt is gebaseerd op een traditionele Japanse reeks (kata) van acupressuurpunten welke in 20 minuten de nek, schouders, armen, handen, rug, heupen en het hoofd 'onder handen neemt'.

Stoelmassage is speciaal ontworpen om de circulatie van het lichaam te stimuleren, zodat u zich weer verkwikt en energiek voelt. Deze vorm van massage is zeer geschikt om gedaan te worden tijdens het werk op de werkplek. Voor bedrijven kan het betekenen dat de personeelsleden zich door deze massage beter voelen en het voor de leiding een manier is om iets extra's te doen met als voordeel dat het bij verschillende bedrijven o.a. het ziekteverzuim heeft teruggebracht.
<<< terug naar het overzicht

Warme olie massage

winterbehandeling voor het hele lichaam.

Algehele lichaamsmassage met veel warme olie die voelt als een vloeiende dans van aanraking en je zo meeneemt op reis in jezelf. Heel aangenaam tijdens het wat guurder wordende weer in het najaar en in de winter.

Deze massage werkt diep ontspannend en vitaliserend, op lichaam en geest. Er wordt gewerkt met natuurzuivere sesamolie, zo nodig aangevuld met zuivere etherische olie.

Veel mensen ervaren na deze massage een diep en langdurig gevoel van heelheid, ontspanning en energie. Een warme douche na afloop is mogelijk, maar het is ook goed om de ingebrachte olie rustig door te laten werken en pas later thuis te douchen. Trek dan wel kleding aan die wat kan hebben.
<<< terug naar het overzicht