Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is een zachte, diepwerkende behandelmethode, waarbij je gekleed op de massagetafel ligt en in een wiegende beweging wordt gebracht. Soms zijn deze bewegingen klein en subtiel, dan weer krachtiger. Het geheel nodigt je uit tot diepe ontspanning en loslaten.

In de ontspanning die tijdens het pulsen ontstaat, kun je gaan ervaren hoe het voelt in je lichaam. Je kunt voelen waar je lichaam gespannen of juist ontspannen is en wat het effect van de pulsen op deze plekken is. Je kunt je bewust worden van waar je grenzen liggen: wat voelt prettig en wat niet. Soms kunnen oude onverwerkte gevoelens of emoties omhoog komen, waardoor ze gevoeld en losgelaten kunnen worden.

Het menselijk lichaam bestaat voor het grootste deel uit water. Daar waar je lichaam gespannen of verkrampt is, houdt het gifstoffen vast en kan geen doorstroming plaatsvinden. In de natuur blijkt dat stromend water een bron van leven is; in stilstaand of vervuild water kan leven nauwelijks plaatsvinden. De vloeistoffen in je lichaam worden door de pulsen in beweging gebracht en op deze manier wordt de doorstroming gestimuleerd. Wanneer je spanningen loslaat, kunnen er afvalstoffen vrijkomen. Het is daarom erg belangrijk om na de sessie water te drinken, zodat deze afvalstoffen afgevoerd kunnen worden.