Skip to content

Massage Baarn

Aandacht op maat

We leven in een drukke tijd. Van allerlei kanten komt er veel op ons af. Zomaar ineens voel je jezelf gevangen in de vicieuze cirkel van gejaag en onrust, waarbij irritatie, vermoeidheid, spierspanning en vage lichamelijke klachten het gevolg kunnen zijn.

Soms ligt de oorzaak bij een indringende gebeurtenis: het verlies van een dierbare, een scheiding of het kwijtraken van een baan. Soms is de oorzaak niet zo duidelijk. Je vraagt je af hoe je je leven weer in evenwicht kunt brengen en opnieuw betekenis kunt geven. Op zo’n moment is het belangrijk om in het hier en nu met liefdevolle aandacht bij jezelf te zijn.

Ada Lakenman

Mijn naam is Ada Lakenman,

geboortejaar 1949 en na vele “wereldse” omzwervingen woon ik sinds 1985 in Baarn. Na opleidingen en werkervaring als kleuterleidster in Nieuw Zeeland en Nederland, keerde ik het onderwijs na de geboorte van mijn 2 dochters definitief de rug toe. Het groeiproces van mijn kinderen bracht me steeds opnieuw in contact met vragen over ziekte en gezondheid. Hierdoor ging mijn aandacht zich meer en meer richten op een ‘andere’ manier van leven.

IMG-20180604-WA0000-1
IMG_2483

Eigen Praktijk

In 1990 haal ik mijn diploma voetreflexzonemassage en start ik met een eigen praktijk. Gedurende de jaren die volgen breidt mijn kennis zich uit met Integrale Massage therapie en diverse aanvullende massagevormen en interesses zoals babymassage, stoelmassage, Cranio Sacraal therapie, Stresscounseling, Verbindende Communicatie en SoulCollage®.


Tevens was ik gedurende een periode van 6 jaar (2009 – 2015) docent Integrale Lichaamsmassage bij Sonnevelt Opleidingen.

Belangrijke invullingen

Voeding, beweging, ademhaling, meditatie, yoga en massage werden hierbij belangrijke invullingen.

Maar ook sleutelwoorden als bewustwording, eenvoud, je gelukkig voelen en communicatie zijn ingrediënten bij deze meer natuurlijke manier van leven en daar mee ‘genezen’. Ik ontdekte dat het de mens zélf is die voor een belangrijk deel verantwoordelijk is voor zijn/haar gezondheid.

bg-wit-links
P1050767

Luisteren, waarnemen én ontwikkelen

Aangezien de wereld om ons heen en de inzichten over wie we zijn voortdurend veranderen, blijf ik aandachtig luisteren, waarnemen én mezelf verder ontwikkelen om met deze kennis en ervaring tot een punt te komen dat ik dit weer kan delen met anderen.